Hill Farm Equestrian Centre ~ Hill Farm Lane ~ Chelmondiston ~ Suffolk ~ IP9 1JU

01473 780406 ~ hillfarmec@hotmail.co.uk

TERM TIME WEEKDAY TIMETABLE 2017  


Tuesday

Wednesday

Thursday


Friday

Crèche facility available 9am - 12.30pm


9am - 10am

Private Lesson Available



Private Lesson Available

10am - 11am

Group Lesson / Hack

Group Lesson

11am - 11.30am

Introductory Lesson Available

Tots Trot


11.30am - 12.30pm

Private Lesson Available

Group Lesson

4.00pm - 4.30pm

Tots Trot

Private Lesson Available

Private Lesson Available


4.30pm - 5.30pm


Group Lesson

Off Lead Rein

Group Lesson

Beginner/Lead Rein


4.30pm - 5pm

 Tots Trot


5.30pm - 6.30pm



Teenager Group Lesson

5pm - 6pm Intermediate Group Jump Lesson

6.30pm - 7.30pm

Adult Group Lesson

TERM TIME SATURDAY TIMETABLE 2017

Clubs

Individual lessons

 Ages are a rough guide to help you see what’s the best lesson for you and your child.

9am - 11am

Shetland Club

Pony Club Bronze Level


A 2 hour club which includes 1 hours riding and 1 hours Stable Management


9am - 10am 1 Hour Group Children’s Lesson


10am -11am 1 Hour Group Children’s Lesson

These are 60 min Group Lessons for beginners and young children they will be working towards the

Pony Club Bronze / silver Levels

(beginner - learning to canter)

11.30am - 1.30pm

Darties Club

Pony Club Silver Level


A 2 hour club which includes 1 hours riding and 1 hours Stable Management


11.30 - 12.30pm 1 Hour Group Children’s Lesson


12.30 - 1.30pm 1 Hour Group Children’s Lesson

These are 60 min Group Lessons for children aged between 11 - 13 years working towards silver &

 Pony Club Gold  all children need to be able to canter but may be at different stages within their canter.

2.30pm - 4.30pm

Connies Club

Pony Club Gold Level


A 2 hour club which includes 1 hours riding and 1 hours Stable Management


2.30 - 3.30pm 1 Hour Group Teenagers Lesson


3.30 - 4.30pm 1 Hour Group  Teenagers/Adults Lesson

For teenagers working towards

Pony Club Gold & Platinum Award



For the older teenagers/adults working towards their  BHS Stage 2 & 3

Join us on Facebook for details of all our Pony Days,

Pony Camps, Shows, Events and Special Offers.

SUMMER HOLIDAY FUN

Saturday Pony Club does not run throughout the summer, children usually prefer pony days during the week.

We offer group lessons, private lessons, hacks and 3 hour beach rides on Saturday mornings from 9am to 1pm. To book please email Hazel at hillfarmec@hotmail.co.uk.

Saturday Pony Club starts back on Saturday 10th September 2017.


PONY DAYS


Dates:







Time: 9am-5pm

Price: £40 per day.

All ages and abilities welcome.  Each day is fun packed with pony mad activities. 3 hours of riding per day, includes 1 hour riding lesson, with either hacks, horse ball, mounted games or jumping lessons. Our days are ran alongside The Pony Club syllabus and on certain days we offer badge days which specifically work towards a certain Pony Club Achievement badges (list of dates for badge days to follow shortly) The training is open for members and non members. Only Pony Club members can achieve the badges. For more details on Pony Club Centre Membership click here.

BOOK NOW to avoid disappointment, limited spaces available to keep groups small and friendly. Email Hazel at hillfarmec@hotmail.co.uk


SUMMER PONY CLUB CAMP

Dates: 25 July to 29 July 2017.

Price: £200 for 5 days. Plus 1 night camping.

Times: Tuesday to Thursday 9am to 5pm. Friday 28th drop off 9am, pick up Saturday 29th at 5pm.

This 5 day course is open to all ages and abilities from complete beginner to more advanced level of riding and Pony Care.

This is any horsey lovers dream week, to quite literally eat, sleep and breath ponies. 5 days with their favourite ponies, and with their horsey friends ( we are a different breed of human!!) And we get to camp up in the fields with our ponies (not in the same field, next door). Friday night we will have a BBQ with fun and games up the field. And Saturday morning we can get up early to catch in our ponies and get ready for a show. 12pm Family and friends welcome to watch. The whole week is ran alongside the Pony Club Training Syllabus.

For more details and to book email Hazel at hillfarmec@hotmail.co.uk.

Download your What to Bring to Camp guide.


TETRATHLON

Tetrathlon is coming to Hill Farm EC from 17 to 20 August 2017.

Pony Club Tetrathlon is very much like Modern Pentathlon, which some of you may have seen at the Olympics. Tetrathlon provides members with a challenging competition, requiring sound practical horsemanship and general athletic ability.

There are 4 elements to the competition Running, Swimming, Shooting and Riding.

At Hill Farm EC we are offering 4 days full of fun, riding, jumping lessons, camping, laughs, training, team work and finishing off with a Tetrathlon competition. The children will have the same horse/pony for the 4 days.

Thursday: 9am to 5pm.

This day will focus on running training: The running distance depends on age of competitor. The children will get training on the distance required for the event.

1 hour jumping lesson. Mounted games/horse ball. General horse care.

Friday: 9am drop off

Please bring your camping equipment (list to be sent out to those who book in). We will be camping up the field. BBQ, camp fire. Set up camp. Today’s focus will be shooting. John Spear will be giving Target training with an air pistol. (the children will not load and are supervised at ALL times in a controlled area).

1 Hour jumping lesson. Fun mounted games. Learn how to cool pony off, after an event.

Saturday:

Early morning start, breakfast, catch in ponies, 1 hour jump lesson over X country style jumps, practice gate, and rail. In the afternoon, we are all heading over to Woolverstone House with Sarah Mann for swim training and to get times for the competition. Each competitor depending on age will have a time to complete as many lengths as possible. (assistance/aids will be given to those that need it). Tennis, trampoline, croquet and ping pong also available. Back to camp for BBQ.

Sunday: TETRATHLON EVENT DAY

Event to start around 10am

Running: Ross Byford will be organising this timed event.

Shooting: John Spear organising this target event.

LUNCH

Swimming will already be done and distance recorded from Saturday.

And we will finish with Riding X-country event ( timed or we will have a Dress Fence-depending on ground/weather).

5pm pick up on Sunday or come from 10am to watch the event.

4 days, 2 nights camping, 1 competition, All food included (not Thursday, bring a packed lunch for the day) £225pp.

Due to the nature of this event, all riders must be experienced (cantering and jumping level only) and you must have had at least 1 jump lesson with Hazel in the past. Limited Space available as loans are joining in the competition too.

Visit www.pcuk.org for more information.

Email Hazel hillfarmec@hotmail.co.uk for more information and to book your space.

  • Tuesday 1st August
  • Tuesday 15th August
  • Thursday 3rd August
  • Wednesday 23rd August
  • Tuesday 8th August
  • Thursday 29th August
  • Thursday 10th August
  • Friday 1st September
  • Friday 11th August